Gheorghe Petcu, sociolog de profesie, este membru al Uniunii Scriitorilor și cetățean de onoare al orașului Buzău. Autor a zeci de albume, enciclopedii sau monografii, a marcat puternic istoria și geografia locului publicând fără scrupule multe date eronate, povești inventate sau alte bazaconii.

De când edităm TurismBuzau.ro drumurile noastre s-au tot intersectat, încurcându-ne de nenumărate ori de moștenirea Petcu. Beleaua e că Gheorghe Petcu, acum pensionat dar la fel de activ, și-a lăsat urmele pe multe atracții turistice locale publicând texte cu date eronate, menite, probabil, să le cosmetizeze imaginea. Date preluate apoi și răspreluate ca din Biblie de către mass media, de wikipedia etc. De notorietate rămân cei 17 m înălțime ai cascadei Cașoca sau împroprietărirea celebrului col. Gheorghe Truțulescu cu domeniul Hariton. Recent, o cunoștință, prost sfătuită și puțin prinsă la înghesuială, i-a comandat lui Petcu o monografie. I-a înmânat kilograme de documente scoase cu greu de prin arhivele de la București, pentru o documentare serioasă. Petcu a făcut o varză după rețetă proprie, cu propriile documente și frânturi din alte opere personale, fără a se mai obosi să studieze documentele primite. Un prieten spunea atunci, fără intenția de-a fi nesuferit, că cine a citit o carte de-a lui Gheorghe Petcu, le-a citit pe toate. Și avea dreptate. Indiferent de subiect, regăsim aceleași teme plimbate dintr-o parte în alta, să dea volum lucrării. O carte de-a lui Petcu este un amalgam de fotografii de calitate indoielnica si tabele, totul scris cat mai mare, pentru a-i da mai multa greutate. Vor mai trece ani buni pana vom scapa de mostenirea Petcu.

P.S. Dac-ai ajuns pe aceasta pagina printr-un link, inseamna ca tocmai ai descoperit un obiectiv reinventat de Gheorghe Petcu.