Gheorghe Petcu, sociolog de profesie, este membru al Uniunii Scriitorilor si cetatean de onoare al orasului Buzau. Autor a zeci de albume, enciclopedii sau monografii, a marcat puternic istoria si geografia locului publicand fara scrupule multe date eronate, povesti inventate sau alte bazaconii.

De când edităm TurismBuzau.ro drumurile noastre s-au tot intersectat, incurcandu-ne de nenumarate ori de mostenirea Petcu. Beleaua e ca Gheorghe Petcu, acum pensionat dar la fel de activ, si-a lasat urmele pe multe atractii turistice locale publicand texte cu date eronate, menite, probabil, sa le cosmetizeze imaginea. Date preluate apoi si raspreluate ca din Biblie de catre mass media, de wikipedia etc. De notorietate raman cei 17 m inaltime ai cascadei Casoca sau improprietarirea celebrului col. Gheorghe Trutulescu cu domeniul Hariton. Recent, o cunostinta, prost sfatuita si putin prinsa la inghesuiala, i-a comandat lui Petcu o monografie. I-a inmanat kilograme de documente scoase cu greu de prin arhivele de la Bucuresti, pentru o documentare serioasa. Petcu a facut o varza dupa retetă proprie, cu propriile documente si franturi din alte opere personale, fara a se mai obosi sa studieze documentele primite. Un prieten spunea atunci, fara intentia de-a fi nesuferit, ca cine a citit o carte de-a lui Gheorghe Petcu, le-a citit pe toate. Si avea dreptate. Indiferent de subiect, regasim aceleasi teme plimbate dintr-o parte in alta, sa dea volum lucrarii. O carte de-a lui Petcu este un amalgam de fotografii de calitate indoielnica si tabele, totul scris cat mai mare, pentru a-i da mai multa greutate. Vor mai trece ani buni pana vom scapa de mostenirea Petcu.

P.S. Dac-ai ajuns pe aceasta pagina printr-un link, inseamna ca tocmai ai descoperit un obiectiv reinventat de Gheorghe Petcu.