În anii 1873-1874, Toma Bagdat, fiul adoptiv al lui Alecu Bagdat a organizat prima grădină publică la Râmnic
Parcul central – Gradina publica
Parc dendrologic, infiintat de primarul Al. I. Popescu (1884-1888).
În Parcul Municipal, situat în faţa Primăriei, a fost descoperit în perioada interbelică un cimitir otoman din secolul al XVIII-lea.
Platanul din Ramnicu Sarat reprezinta un monument al naturii situat in Parcul central al municipiului. Acesta impresioneaza prin dimensiuni si varsta
Ridicat în urmă cu un secol, Teatrul Comunal se făcea remarcat prin elemente decorative preluate din arhitectura mănăstirescă şi ţărănească. Un element important în definirea caracterului său, făcând trimitere la arhitectura orientală, este arcul frânt, folosit de architect la golurile intrării, încadrate de scurte coloane. Acoperişul mişcat, străpuns de lucarne, şi corpurile scoase în relief din linia faţadelor, reprezintă o abordare arhitecturală tipică lui Petre Antonescu, imitat în acest sens de mulţi tineri arhitecţi.
Astăzi… nu ne rămâne decât să ne mulţumim cu amintirea teatrului de odinioară, pe scena căruia jucau Constantin Nottara, George Vraca, Marioara Voiculescu, Iancu Brezeanu, şi pe care venea să-i aplaude o lume bună, cultivată şi rafinată, lumea Râmnicului de altădată, cu un deosebit nivel de distincţie şi bun simţ.