Schitul Saseni
Schitul Saseni se află pe locul vechii sihăstrii Apșoara, ctitorită înainte de anul 1700, de căpitanul Dragomir Băncescu și soția lui, Stana. A fost incendiată și distrusă în totalitate de comuniști în 1959, locul devenind groapă de gunoi. Schitul Sf. Ilie va fi reactivat în anul 1994 de Epifanie Norocel, arhiepiscopul Buzăului și Vrancei.
Schitul Saseni, metoc eparhial, este continuatorul în timp al unei foste sihăstrii, numită de localnici Apşoara. Vechea bisericuță din lemn de aici, monument istoric din secolul al XVIII-lea, a fost strămutată nu departe, unde a fost (re)înființat un alt schit, Ciobănoaia.
Cu începere din 1994, s-au ridicat la Săseni o biserică cu două hramuri, Sfântul Ilie şi Sfântul Pantelimon, un corp de chilii, o casă eparhială, un altar de vară, anexe gospodăreşti și o cramă. Schitul găzduiește şi gospodăria Arhiepiscopiei, înţelegând prin aceasta vitele, păsările şi cinci hectare de viță de vie. La intrare te întâmpină o frumoasă poartă în stil maramureșean. Din anul 2007, metocul eparhial de la Săseni a devenit schit de călugărițe, preot duhovnic fiind arhimandritul Calinic Marti. Contact: 0745 923 373.