Cazare & restaurant
Berca, 0755031440 / 0238721262
Se accepta vaucere de vacanta.

Hanul Moara Veche

Căutam un loc retras de popas (pentru o mică petrecere) în afara orașului, iar perspectivele erau sumbre. Am găsit, aproape întâmplător, Hanul Moara Veche din Berca. De atunci, cam încolo tragem și noi, și prietenii noștri, și multă lume care a apucat să se abată pe acolo. De multe ori mai și înnoptăm acolo, chiar dacă până acasă nu-s nici 20 km. Că tare mult ne place…

Hanul Moara Veche este situat în satul vechi Berca, la doar 20 km de Buzău. Aflat la intersecția drumului care duce la Mănăstirea Rătești cu cel spre Vulcanii Noroioși, este locul de popas perfect. Administrat de strănepotul primului proprietar al morii, hanul păstrează specificul rustic și tradițional al locului.

Cu un secol în urmă, în clădirea hanului de azi funcționa o moară, naționalizată după 1947 și ajunsă, nu după multă vreme, o ruină. Istoria uimitoare a acesteia poate fi aflată la fața locului. Redobândită de foștii proprietari, moara a renăscut sub forma unui han cochet, amplasat în locul unde se desparte drumul spre Vulcanii Noroioși de cel ce duce la mănăstirea Rătești.

Locul este liniștit și relaxant, cu mult lemn, piatră și verdeață, cu o grădină minunată și o curte interioară ca-n povești. Camerele sunt deosebite, comode și spațioase. Restaurantul, cu un stil tradițional și influențe bavareze, este elegant și încăpător. Maestrul bucătar te întâmpină cu produse din zonă, în frunte cu cârnații și pastrama de Pleșcoi, dar și cu bucate sofisticate. Servirea este ireproșabilă.

Moara Veche offers a discount for groups more than six people for booking via TurismBuzau.ro