Hotel Corso

Hotel Corso este, probabil, cea mai fascinantă clădire din buricul târgului, deși asta nu se prea vede de afară. Când intri, oricât te-ai zgâi primprejur, nu știi exact unde ai nimerit. Poate fi la fel de bine un magazin elegant de antichități, un muzeu de istorie medievală sau un bătrân han bântuit. Oricum ar fi, Hotel Corso este o bucățică de istorie.

Am cercetat cu atenție locul în urmă cu câțiva ani, la rugămintea unor prieteni interesați de o cazare centrală și am rămas surprins. Hotel Corso are parter, etaj, mansardă și subsol, cu recepția într-un hol central și camere de toate felurile, adică nu găsești două la fel. Stabilimentul cu totul e liniștit, intim (ușor înghesuit) și în general confortabil. În hruba de sub clădire este amenajat un restaurant încăpător, în stil medieval. Nu l-am încercat, dar arată tare bine, dacă asta poate conta la un restaurant.

Clădirea, monument istoric, a fost înfiptă aici acum vreun veac și jumătate. Este foarte posibil ca bătrâna construcție să fi fost inițial han, deși configurația s-ar potrivi și pentru un tripou sau bordel. Hotelul de astăzi a fost inaugurat în anul 2002 și a fost complet refăcut câțiva ani mai târziu. Are 21 de camere plasate pe două nivele, toate dotate cu băi proprii, aer condiționat, frigider, TV/cablu, birou, măsuță și câte două fotolii, internet wireless. Restaurantul are o capacitate de cel mult 50 de locuri și este amenajat cu mobilier din stejar antichizat. O colecție de obiecte vechi completează imaginea medievală a localului. Meniul este tradițional românesc cu accente locale, dar bucătăria oferă și meniuri clasice internaționale. Găsiți și vinuri bune din zonă.