Bouldering-ul este o formă de cățărare efectuată pe trasee scurte de 3-5 metri, astfel încât căderile să nu producă accidentări. Pentru atenuarea impactului căderilor sunt folosite saltele speciale. Vă prezentăm câteva locuri din zona Buzăului cu bolovani perfecți.

Varlaam: 10 bolovani, 10 trasee

Zona este situata pe malul raului Basca Mica, la patru kilometri in amonte de localitatea Varlaam. Accesul se face din DN 10 Brasov – Buzau, spre Gura Teghii pe DJ 203K. Treceti de Gura Teghii si cand ajungeti in Varlaam, de la confluenta raurilor Basca Mica si Basca mai mergeti aproximativ patru kilometri pe DC 173, care urmareste firul raului Basca Mica. Bolovanii se afla chiar la marginea drumului pe partea dreapta, cum mergeti in amonte. 45.52780,26.41823

Bratilesti: 19 bolovani, 3 trasee

Locul se afla in apropierea satului Bratilesti si este impartit in cinci zone mai mici „La Corturi”, „La Frati”, „Nautilius”, „Portage” si „Mt. Ivanetu”. Accesul se face din DN 10 Brasov – Buzau. In localitatea Magura se intra pe DJ 203L si se merge spre Bozioru / Braiesti pana ajungeti in Bratilesti. 45.465348,26.492537

Lera – Chiojdu: 5 bolovani, 12 trasee

Zona este localizata la iesirea din satul Lera spre Chiojdu. Accesul se face dinspre Valenii de Munte pe DJ 102B pana la Nucsoara, apoi pe DJ 102L spre Chiojdu / Lera. Dupa Starchiojd urmeaza o intersectie (la capatul unui pod) virati dreapta spre Lera (in stanga este satul Chiojdu). Locul de parcare 45.33691,26.225672 este imediat dupa trecerea unui pod. Pe partea stanga se vede un bolovan mare din drum, ca reper sunt niste tunuri albastre si un izvor. Bolovanii se gasesc pe coama dealului cu tunurile. Sunt mai multe grupari cu bolovani.

Bisoca: 15 bolovani

Zona se afla in comuna Bisoca, deasupra rezervatiei Lacurile. Accesul se face din DN 2 Bucuresti – Moldova. In Maracineni, dupa traversarea raului Buzau se intra pe DJ 203K pe directia Vintila Voda. La iesirea din Satul Niculesti se face dreapta, dupa pod, pe DJ 204C pana in Bisoca, apoi se mai merge cel mult un kilometru pana la lac. Bolovanii se afla pe muchea care se ridica pe partea dreapta a lacului, la zece minute de mers.