Aventura in Sarata Monteoru

În general, orice vizită nepregătită bine în Sărata Monteoru se transformă într-o mică aventură. Aici vom face referire, însă, la cei ce caută aventura in Sarata Monteoru în mod special.

Sporturile extreme motorizate sunt bine reprezentate în zonă, de zeci de ani împrejurimile stațiunii fiind preferate de pasionații de offroad și enduro. De câțiva ani, mai mult în perioada caldă, la intrarea și la ieșirea din stațiune funcționează două parcuri de aventură, Smart (privat) și Escapada (de stat). Împrăștiate prin Sărata Monteoru mai puteți găsi câteva panouri de escaladă, o tiroliană dublă, pentru copii (40 m) și una pentru adulți (200 m), ambele născute nefuncționale, dar și trasee (semi)marcate pentru mountain bike. În fiecare an stațiunea găzduiește etape naționale sau competiții zonale de offroad și enduro. Cu puțin noroc, se poate face chiar și echitație.

Este bine de știut că majoritatea proprietarilor de locații turistice din Monteoru trăiesc din alte biznisuri, afacerile din stațiune reprezentând pentru ei doar un fel de hobby. Din acest motiv turistul neinițiat se transformă într-o persoană acceptată dacă e plin de bani, ascultător și nu sare calul cu cine știe ce pretenții. Altfel, își poate lua bătaie.😀