In general, orice vizita nepregatita bine in Sarata Monteoru se transforma intr-o mica aventura. Aici vom face referire insa la cei ce cauta aventura in Sarata Monteoru in mod special.

Sporturile extreme sunt bine reprezentate in zona, de zeci de ani imprejurimile statiunii fiind preferate de pasionatii de offroad si enduro. De curand a fost inaugurat si un parc de aventura, numit Escapada, care se doreste sa devina unul dintre principalele puncte de atractie ale Saratei Monteoru si chiar ale intregului judet. In faza initiala, parcul de aventura are şase trasee compuse din 71 de elemente, şcoală de asigurare de trei elemente şi 50 de seturi de echipamente pentru autoasigurarea participanţilor, 20 pentru prichindei şi 30 pentru cei mari. Tot in Monteoru exista o tiroliana dubla, pentru copii (40 m) si adulti (200 m), panouri de escalada, trasee marcate pentru mountain bike. In fiecare an statiunea gazduieste etape nationale si competitii de offroad si enduro. Cu putin noroc, se poate face chiar si echitatie.

Este bine de stiut ca majoritatea proprietarilor de locatii turistice din Monteoru traiesc din alte biznisuri, afacerea din statiune reprezentand pentru ei doar un fel de hobby. Din acest motiv turistul se transforma intr-o persoana acceptata daca e plin de bani, ascultator si nu sare calul cu cine stie ce pretentii.