Excursii din Bucuresti

Există câteva agenții de turism de top din zona capitalei care au încropit diverse programe artistice pentru zona Buzăului. La rândul ei, Patriarhia Română organizează pelerinaje în zona Buzăului. Amatorii de excursii din Bucuresti sunt în general persoane trecute de 40 de ani.

Sunt preferate excursiile de-o zi, pentru că o noapte de cazare în Buzău, pentru toți ocupanții unui autocar încăpător, încurcă mult socotelile. Se vizitează cu predilecție muzeele, Episcopia, Vulcanii, Tabăra de sculptură și câteva crame mai răsărite de pe Dealu Mare. Există și variante de trasee pentru zona montană. Transportul costă cam 150 de lei, o degustare de vinuri începe de la 75 de lei, o masă de prânz cu meniu tradițional specific zonei începe de la 40 de lei, intrările pe ici-colo, maximum 25 de lei.

Este așteptată cu interes transformarea fostei închisori din Râmnicu Sărat în muzeu memorial pentru a pune și acest orășel pe harta excursiilor tentante de o zi dinspre București. Momentan, singura atracție turistică marcantă din Râmnic este Complexul muzeal mănăstiresc.