Lacerta

Crama LacertA deţine 82 de hectare cu viţă de vie în podgoria Dealu Mare, una dintre cele mai importante regiuni viticole din ţară și cea mai bună podgorie pentru obținerea de vinuri roșii. Zona este situată de-a lungul paralelei 45 unde sunt poziţionate şi celebrele regiuni Bordeaux (Franţa) și Toscana (Italia). Vinurile obținute aici sunt recunoscute pentru gustul bogat, complex și catifelat.

Vinurile LacertA sunt păstrate în condiții strict controlate în crama inaugurată în 2011. Majoritatea vinurilor roșii, și o parte din vinurile albe, sunt maturate la barrique, în butoaie cu capacitatea de 225 litri, fabricate din stejar de cea mai bună calitate provenind din Franța, SUA, Rusia, Ungaria sau România. La momentul acesta se folosesc peste 700 de butoaie, cu o perioadă de folosire de maxim sase ani. Unitatea de producție folosește o tehnică de vinificare modernă, bazată pe principiul gravitațional, limitându-se astfel nevoia folosirii pompelor. Partea de producție este completată de un salon de degustări și de un magazin de vinuri, toate beneficiind de o arhitectură elegantă și un design rafinat.

Sortimentul varietal este bogat și este compus din soiuri internaționale și autohtone. Sunt plantate sase soiuri negre: Fetească Neagră, Cabernet Sauvignon, Merlot, Pinot Noir, Blaufraenkisch (Burgund Mare), Shiraz și șase soiuri albe: Fetească Albă, Sauvignon Blanc, Chardonnay, Rheinriesling, Pinot Gris și Muscat Ottonel. Alte informații despre crama Lacerta, la 0721 234 599.