Crama Cosa Nostra

Cosa Nostra nu este o cramă clasică, de producător, ci una mobilă, virtuală, de colecție, cu rol exclusiv turistic. Majoritatea produselor care pot fi degustate în crama Cosa Nostra sunt oferite de producători, în scop de promovare. Cele mai multe vinuri provin din zona viticola Pietroasa.

Vinurile sunt prezentate de un somelier profesionist. Găsim pe listă vinuri (DOC) cunoscute, unele deja vechi, din zona Dealu Mare dar nu numai. Găsim și cantități îndestulatoare de Țuică de prune (bătrână sau mai recentă) din zona de munte a Buzăului, tescovină de pe Dealu Mare, palincă din fructe sau din struguri. Crama adăpostește și aperitive dulci, preparate după rețete bătrânești, din tescovină și fructe: vișinată, afinată și altele.

Niciuna dintre licorile prezente, păstrate în cramă în condiții de temperatură și umiditate ideale, nu se comercializează, dar pot fi degustate in expedițiile Aiurix Rides, în tabăra de bază sau oriunde în altă parte, cu programare. Acestea sunt oferite la protocol, împreună cu poveștile lor, pentru o cunoaștere cât mai diversificată a potențialului turistic buzoian. Așadar, crama virtuală servește o cauză nobilă și cam atât.