Vă mai amintiți de Pell-Amar, preparatul minune? Exact aici își are originea, în nămolurile sărate și tămăduitoare de pe fundul lacului Balta Alba. Nămolul terapeutic de aici este considerat una dintre bogăţiile naturale ale României.

Balta Alba este o rezervație naturală de tip geologic și zoologic situată în extremitatea estică a județului Buzău și cea nord vestică a județului Brăila, cu o suprafață de 1.167 hectare. Este formată dintr-un lac natural cu apă sărată și turbăriile și pajiștile din jurul acestuia, ce asigură condiții de hrană, cuibărit și viețuire pentru mai multe specii de păsări migratoare, de pasaj sau sedentare.

Vara, în timpul săptămânii, călătorul obosit, înfometat sau doar răpus de caniculă are la îndemână o oază de verdeață și de liniște: micuța stațiune de agrement Balta Alba, situată pe DN 22, între Râmnicu Sărat și Brăila, chiar pe malul apei. Există discotecă, locuri de agrement, restaurante și diverse posibilități de cazare. Stațiunea, aflată la 55 km depărtare de Buzău, 65 km de Brăila şi 25 km de Râmnic, oferă mai multe variante de petrecere plăcută a câtorva zile de odihnă. În week-end, chiar dacă este situat într-o margine de rezervație, locul se aglomerează și devine zgomotos și obositor. Atentie! In statiune nu exista baza de tratament, namolul fiind folosit de fiecare dupa cum il duce capul.