Tudor Matei

Pe Tudor Matei l-am cunoscut în 2009, recomandat de Jandarmii Montani, cei care-l ajutau (sau pe care-i ajuta) la (re)marcarea unor trasee turistice din munții Buzăului. În 2018, Tudor a condus pe Mont Blanc un grup de tineri montaniarzi buzoieni. Tudor este sufletul clubului sportiv Zenit Cislău și va fi, probabil, coordonatorul Salvamont Buzău, atunci când acesta va fi înființat.

Angajat al Poștei Romane de peste trei decenii, Tudor Matei nu a renunțat niciodată la marea lui pasiune, muntele. Nu ne referim aici la banalele drumeții montane, ci la multe altele care au legătură cu ele, în primul rând la efectuarea lor în siguranță. Tudor predă copiilor cursuri practice de orientare turistică, de prim ajutor, de supraviețuire.

Aproape anual, împreună cu DJST Buzău, Tudor organizează concursul național de orientare turistică pentru copii Busola de Aur. Pentru TurismBuzau.ro, varianta tipărită, Tudor a scris o mulțime de materiale documentare și a organizat lunar concursuri cu excursii drept premii. Tot el este cel care ne-a călăuzit pentru prima oară echipa spre câteva dintre așezările rupestre și spre Lacul Vulturilor. Majoritatea descrierilor traseelor turistice din munții Buzăului publicate de noi sunt realizate de Tudor Matei.

În puținul timp liber care-i mai rămâne, Tudor oferă asistență de ghidaj montan și organizează expediții alpine pentru amatorii de drumeții, în masivele Siriu (Lacul Vulturilor, Vf. Siriu, Lacul Sec și Vf. Mălâia), Penteleu (Stația Meteo și Vf. Penteleu); Podu Calului (Cascada Cașoca și Vf. Podu Calului). Poate fi găsit la 0740 248 725.